Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: مواضع «امام جعفر صادق (ع)» برای پیشبرد اهداف بلندشان به سه دسته تقسیم می‌شود، ایشان سه رویکرد را در دوران امامت خود پیش گرفتند، اول برخورد با مباحث سیاسی حاکمان زمان، دوم مبارزات با مواضع و سیاست‌های انحرافی حاکمان وقت بود و رویکرد سوم مبارزات فرهنگی و عقیدتی ایشان بود.

محمد حسن حسینی‌نیا در گفت‌وگو با میزان پیرامون رویکرد «ائمه اطهار (ع)» و خصوصا «امام جعفر صادق (ع)» به مواضع کلان جامعه اسلامی گفت: «ائمه معصومین(ع)» مواضع کلان جامعه اسلامی را مورد توجه قرار داده و برای دست یابی به آن تلاش فراوانی کرده‌اند، این مواضع کلان شامل اهداف جامعه اسلامی، نظام اسلامی، ارزش‌ها و آرمان‌های حکومت اسلامی خصوصا تمدن سازی که آینده نظام اسلامی را در بر می‌گیرد بوده است که در نهایت به ظهور «امام عصر(عج)» منتهی می‌شود، در عین حال حاکمیت نظام اسلامی و جهت گیری‌هایی که به صورت استراتژیک در رویکرد همه «ائمه معصومین(ع)» دیده می‌شود باید فصل مشترک تلاش‌ها و عملکرد آنها دانست، در این میان «امام جعفر صادق (ع)» نیز بر همین مبنا حرکت نموده و برای حفظ اسلام تدابیر ارزشمندی را در پیش گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی در همین راستا تاکید کرد: هدف «نبی اکرم (ص)» و «ائمه معصومین(ع)» به جایگاه ماموریت ویژه آنان اشاره دارد، حفظ و صیانت از جامعه اسلامی و ایجاد پایگاهی برای رشد و گسترش دین مبین اسلام در این هدف مهم مد نظر بوده است، این هدف بزرگ «پیامبر اکرم (ص)» حتی در قیام عاشورا نیز آثار سیاسی خاص خود را داشت، واقعه عاشورا را باید حفظ صیانت نظام اسلامی و شکل گیری پایگاه امنیت اسلامی دانست اما این هدف به واقعه عاشورا ختم نشد و رشد دین مبین اسلام با رویکرد «ائمه معصومین(ع)» مسیر خود را ادامه داد.

این کارشناس علوم قرآنی اظهار کرد: بعد از واقعه عاشورا و شهادت «سیدالشهدا (ع)» بقاء دین اسلام تضمین شد، در حقیقت حرکت «امام حسین (ع)» ثمره‌ای به نام ایجاد امنیت سیاسی - تاریخی برای دین اسلام در بر داشت به شیوه‌ای که دیگر هیچ یک از حاکمان به فکر نابودی اسلام نباشند. مسیر و پایگاهی که بیمه شده قیام عاشورا بود و به منظور شکل گیری قدرت اسلام به صورت تلویحی بنا نهاده شده بود موجب تدبیر «امام جعفر صادق (ع)» در پی ادامه مسیر «امام حسین (ع)» شد.

وی پیرامون سه رویکرد مهم «امام جعفر صادق (ع)» در مواجهه با دشمنان ابراز کرد: مواضع «امام جعفر صادق (ع)» برای پیشبرد اهداف بلندشان به سه دسته تقسیم می‌شود، ایشان سه رویکرد را در دروان امامت خود پیش گرفتند، اول برخورد با مباحث سیاسی حاکمان زمان، دوم مبارزات با مواضع و سیاست‌های انحرافی حاکمان وقت بود و رویکرد سوم مبارزات فرهنگی و عقیدتی ایشان بود، «امام جعفر صادق (ع)» به ایستادن در مقابل جریان سازی‌ها و مبارزه با فرقه‌های نو ظهور پرداختند.

***مبارزات فرهنگی

حسینی‌نیا مبارزات فرهنگی «امام جعفر صادق (ع)» را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: رویداد‌های اقتصادی و سیاسی آن روزگار شرایطی را فراهم کرد تا انحرافات فرهنگی در جامعه اسلامی ایجاد شود، اما «امام جعفر صادق (ع)» به مبارزه با آن انحرافات فرهنگی پرداختند، در ادامه به تولید فرهنگ ناب اسلامی متناسب با آرمان‌های دینی «پیامبر اکرم (ص)» پرداختند این فرهنگ بعد از جریان واقعه عاشورا ایجاد شد تا آینده نظام اسلامی به رشد بالندگی نزدیک شود لذا پایه گذاری ساختار‌ها به شیوه‌ای متناسب و قائده‌مند از سوی «امام جعفر صادق (ع)» به اجرا گذاشته شد، بدین ترتیب می‌توان گفت امنیت سیاسی توسط قیام عاشورا بنا نهاده شد.

***هدایت جامعه اسلامی

این کارشناس علوم قرآنی تلاش «امام جعفر صادق (ع)» برای هدایت جامعه اسلامی را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: جامعه اسلامی باید به حدی فراگیر می‌شد که آینده جهان را ترسیم کند و قواعد متناسب با آینده در آن ارائه شود، همه این عوامل را می‌توان در علومی که «امام جعفر صادق (ع)» به شاگردان خود آموختند و پایه‌گذاری کردند دید، تربیت شاگردانی که در جای خود قابل توجه بودند زمینه رشد و تربیت حدود ۴ هزار نفر را فراهم کرد، بدین ترتیب فراگیری علوم ناب اسلامی گسترش یافت، آن هم در زمانی که انحرافات فکری که رواج شدیدی یافته بود. شاید عامل این خلاء را باید فاصله بین قیام عاشورا تا تربیت فرهنگی «امام جعفر صادق (ع)» دانست، چراکه عقاید و جریان‌های باطل سر بر آورده و خود را نشان داده بودند لذا این امام بزرگوار اقدام به سرکوبی و نابودی آن‌ها کردند و در کنار آن با کمک علوم دینی اسلامی توانستند از انحرافات جامعه اسلامی جلوگیری کنند.

وی پیرامون تولید فرهنگ ناب اسلامی توسط «امام جعفر صادق (ع)» ابراز کرد: تولید فرهنگ از سوی «امام جعفر صادق (ع)» رویکردی ناب بود و شاخص اصلی برای تشخیص عقاید و فرقه پردازی‌های باطل را فراهم کرد که در جای خود بسیار ارزشمند و مهم بود.

***نحوه تربیت شاگردان 

حسینی‌نیا تربیت شاگردان را یکی از رویکرد‌های ارزشمند «امام جعفر صادق (ع)» دانست و تاکید کرد: شاگردان زیادی در محضر «امام جعفر صادق (ع)» پرورش یافتند، باید به این نکته توجه داشت که منظور از پرورش شاگردان تنها به معنای آموزش علوم نیست بلکه به معنای کلی تربیت و حضور در فضای تعالیم و مربی‌گری این امام بزرگوار است، «امام جعفر صادق (ع)» هم بر علم شاگردان تاثیر داشتند و هم بر جلسات پرورشی برای آنان نظارت می‌کردند، ایشان تنها مسائل فقهی را برای شاگردان مطرح نمی‌کردند بلکه دامنه وسیع علوم شیعه را به شاگردان خود آموزش می‌دادند و کم کم بستر تمدن سازی تا ظهور را پایه‌گذاری کردند.

وی پیرامون جاذبه علوم اسلامی که توسط «امام جعفر صادق (ع)» به شاگردان ایشان تعلیم داده می‌شد بیان کرد: علوم اسلامی که «امام جعفر صادق (ع)» به شاگردان خود تعلیم می‌دادند، مواردی همچون علوم تصرفی، شیمی، فیزیک، علوم اجتماعی و علوم تکنیکی که ایشان به شاگردان خود تدوین، آموزش و درقالب معارف ارائه می‌دادند. این‌ها علوم نظری صرف نبود بلکه آنقدر در فضای تربیتی جاذبه داشت که شخصیت‌های مخالف نیز جذب آموزش و تربیت کانون پرورشی این امام بزرگوار شده بودند، جاذبه علمی - تاریخی که «امام جعفر صادق (ع)» به شاگردان خود ارائه کردند برای اثبات حقانیت «ائمه معصومین(ع)» بود.

***جنبش‌های سیاسی و مبارزاتی موجود در دوران امامت «امام جعفر صادق (ع)»

این کارشناس علوم قرآنی به جنبش‌های سیاسی و مبارزاتی موجود در دوران امامت «امام جعفر صادق (ع)» اشاره و ابراز کرد: «امام جعفر صادق (ع)» برخی از مبارزاتی که در زمان ایشان شکل گرفت و درصدد براندازی حاکمان ظالم بود را رد نکردند، هر چند به صورت مستقیم آنان را مورد تایید قرار ندادند.

حسینی‌نیا تقیه «امام جعفر صادق (ع)» را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: تقیه به معنای انتخاب درست و حرکت با شرایط روز جامعه و از سوی دیگر به معنای حفظ اسرار است، این موضوع مهم استراتژی قابل توجهی است که نباید از دید مسئولان امروز دور بماند، البته تقیه یک قائده دینی نیز محسوب می‌شود.

وی به مبارزه «امام جعفر صادق (ع)» با غالیان به عنوان یکی از جریانات معاند و مضر جامعه آن زمان پرداخت و خاطرنشان کرد: غالیان از جمله جریانات مسمومی بود که در زمان امامت «امام جعفر صادق (ع)» رواج داشت و «امام ششم(ع)» به مبارزه با آنان برخواستند، ایجاد ساختار‌های فرهنگی و مبارزه‌ای ارزشمند از سوی «امام جعفر صادق (ع)» تاحدود زیادی جریانات انحرافی غالیان را به نابودی کشاند و توانست اسلام را در یک کانال نظام‌مند و در مسیر درست خود هدایت کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذهبی امام جعفر صادق

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار مذهبی امام جعفر صادق کارشناس علوم قرآنی مبارزات فرهنگی شاگردان خود امام جعفر صادق ائمه معصومین ع واقعه عاشورا جامعه اسلامی نظام اسلامی قیام عاشورا حسینی نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۲۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند

به گزارش قدس آنلاین، آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در ابتدای جلسه امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) این شورا ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره)، اظهار داشت: برای معلمان عزیز که مجاهدان عرصه علمی و فرهنگ هستند، آرزوی توفیق دارم.

وی سپس در خصوص شهید مطهری اظهار داشت: در کنار آثار شهید مطهری که حقیقتاً سرمایه فرهنگی و علمی جامعه ماست، باید سیره علمی اثرگذار ایشان نیز تبیین شود.

دبیر شورای نگهبان افزود: ویژگی ممتاز شهید مطهری (ره) نیازشناسی علمی و فرهنگی جامعه بود و چون حرکت خود را بر اساس این نیازشناسی دقیق ساماندهی کرد در بیداری جامعه نقش تأثیرگذار داشت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری معلم طراز انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: محتوای آثار شهید مطهری سرمایه‌ای عظیم برای مقابله با شبهات دشمنان امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی همچنین تاکید کرد که معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است و هرچه این مجاهدت کامل‌تر انجام شود، جامعه سعادتمندتر خواهد شد.

امام صادق (ع)؛ جهادگر بزرگ فرهنگی

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام صادق (ع) و عرض تسلیت بدین مناسبت، بیان داشت: ایشان در روزگاری که جهان اسلام با نفوذ افکار بیگانگان و همچنین تحریف معارف اسلامی مواجه بود، با تعیین درست اولویت‌ها، دست به جهاد بزرگ فرهنگی زدند.

وی خاطرنشان کرد: ثمرات ارزشمند آن جهاد بزرگ فرهنگی از سرمایه‌های ماندگار امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی این نکته را هم یادآور شد که امام صادق (ع) همزمان با تدریس و تربیت شاگردان، نظام و ساختار آموزشی جامعی طراحی کردند که قابلیت الگوبرداری در همه زمان‌ها دارد و هرچه نظام آموزش و پرورش ما به این نظام آموزشی نزدیک‌تر شود، توفیقات بیشتری کسب خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • آحاد جامعه باید در فرآیند تولید تمام حوزه ها سهیم باشند
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل است
  • ویژه برنامه‌های حرم رضوی به مناسبت شهادت امام صادق(ع)
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) تعطیل است
  • برگزاری مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق در ۱۵ امامزاده گلستان
  • مراسم دسته روی شهادت امام جعفر صادق (ع)در مازندران برگزار می شود
  • معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است
  • «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند